Tuinrenovatie tuin verbouwen vernieuwen van de tuin

Uw tuin renoveren of verbouwen

Een tuinrenovatie is niet hetzelfde als een tuinaanleg. Bij een renovatie worden niet alle tuinelementen vervangen. Een tuinrenovatie gebeurt dikwijls wanneer de woning van eigenaar veranderd of wanneer de tuin zich in een slechte staat bevindt. Bij een renovatie wordt er ook gekeken naar nieuwe functies. Bij uitbreiding van een gezin met kinderen, kan de tuin een speelfunctie krijgen. Bij senioren kan er een terras gebouwd worden met zicht op de ondergaande zon. Een tuin is er voor alle leeftijden en soms dringt een aanpassing, verbouwing of renovatie zich dan ook op.

De prijs van een renovering van uw tuin hangt af van vele factoren: de oppervlakte uiteraard, is er veel gazon, soort van planten, heemsters, struiken, .... maar denk ook aan betegeling, terrassen in hout of (natuur)steen, bijgebouw, een BBQ, een open keuken, een opbergruimte voor de ligzetels, .... enz. Een tuin moet je beleven.

Onderhoud

Sommige mensen hebben "groene vingers" en voor hen is "werken in de tuin" net ontspanning. Een manier om je hoofd leeg te maken en het geeft een fijn gevoel om met een stukje "natuur" bezig te zijn. Voor anderen moet een tuin zo weinig mogelijk onderhoud vergen. In de tuin moet je genieten, rusten, loungen.

De plaats van de tuin

Een voortuin aan de straatkant heeft vooral een visuele functie die niet teveel onderhoud mag vergen.

De achtertuin is meestal de tuin waarin geleefd en vertoefd wordt. In de achtertuin zit je meestal meer privé. Privacy door hogere hagen of bomen te planten is vandaag een veel voorkomende opdracht.

Een deel zelf doen?

Ja bij een renovatie is dit mogelijk, bij een tuinaanleg niet. U kan hierdoor de prijs drukken, maar vraag steeds op voorhand naar ons advies.

De kennis is een aspect, uw hof behandelen met het juiste gereedschap is minstens even belangrijk. Wij spreken op voorhand steeds een prijsbudget af.

Tips bij tuinrenovatie

Uw tuin leeft

Uw tuin groeit en bloeit. Een boom begint klein maar na 10 of 15 jaar zijn ze wellicht hoger dan uw woning. Heeft u rekening gehouden met de zon en de schaduw? Dit heeft van belang voor de indeling van de tuin. Maar ook voor de planten en bloemen.

Tuinverlichting

Door de klimaatopwarming (en de pandemie) zoeken mensen een beetje het vakantiegevoel in de eigen tuin. De tuin krijgt terug meer zijn vertrouwde sociale functie. Mooie tuinverlichting zorgt voor een aparte sfeer. En is gewoon handig. Wij hebben al verhalen gehoord dat mensen bij slecht verlichte tuinen een tuinvijver zijn ingelopen.

De tuin verhoogt de waarde van je woning

Een mooi aangelegde of gerenoveerde tuin kan een meerwaarde betekenen voor uw woning. Kopers kunnen meteen verliefd zijn op de tuin. Een tuin moet ook altijd bij uw woning passen, maar wij luisteren uiteraard naar wat u wenst. De mensen letten vooral ofdat de tuin goed wordt verzorgd. Als de tuin er picobello uitziet (dan zal de woning ook wel goed onderhouden zijn).

Verplaatsen van planten en onderhoud

Soms heeft u de juiste planten maar staan ze op de verkeerde plaats. Het verplaatsen is minder eenvoudig dan u denkt. Wij zorgen ervoor dat uw planten, waar u aan gehecht bent, het ook overleven. Na een renovatie maakt u bij ons best een aantal opvolgingsafspraken. Zo sturen wij bij en helpen "planten in nood". Wij zijn er voor u met raad en daad.

Zijn uw kinderen de zandbak ontgroeit? Waarom geen kleine vijver in de plaats met een aantal sierlijke planten? U bent slechts één aanvraag verwijderd van uw vernieuwde tuin!

Elke tuin is persoonlijk, wij realiseren uw tuinwens