Gazononderhoud

Water geven

Water is de bron van alle leven in je tuin

Onkruidbestrijding

Al het onkruid uit je tuin verwijderen

Beplantingen

Hou rekening met je planten rond je gazon

Verticuteren

Verticuteer je grond jaarlijks

Grond toevoegen

Vul bodemgaten aan met verse grond

Bemesting

Geef voeding aan de bodem voor je gazon

Hou je gazon het hele jaar mooi

Je gazon onderhouden doe je door te besproeien in de droge periodes. Door kalk te strooien als het gras te zuur is. Door aan het begin van het seizoen te verticuteren. Door kale plekken te bemesten. Door putten (door bvb mollen) in de grond terug met grond aan te vullen. Door het mos te bestrijden. En uiteindelijk op regelmatige basis in het groenseizoen het gras te maaien.

Rond februari bij de eerste zon, kan je in een speciaalzaak de zuurtegraad van je grond laten analyseren. Is deze te zuur dan kan je best wat kalk strooien wat de Ph waarde zal verbeteren.

Het weer verbetert en in maart geef je je gazon een eerste maaibeurt. Je verschiet er telkens weer van hoe hard je gras nog gegroeid is in het winterseizoen. Dit heeft met de temperatuur te maken. Boven de 7 graden gaat je gras groeien. Bij de eerste maaibeurt stel je best je grasmaaier wat hoger in. Zo ga je het gras niet beschadigen en krijg je nadien letterlijk een betere kijk op de bodem.

Staat er veel mos dan is dit het beste moment om dit te bestrijden. Voor dat je een mosbestrijder gaat gebruiken doe je best eerst een verticuteer beurt.

Verticuteren gaat een aanzienlijk gedeelte van het mos verwijderen op natuurlijke wijze. En ook wij zijn voorstander om zo weinig mogelijk producten te gebruiken in de tuin. Met een goede verticuteerbeurt haal je ook onkruid en dood gras uit de grond. Verticuteren helpt ook om de bovenlaag meer doorlatender te maken. Dit is belangrijk voor een betere waterinsijpeling, het losmaken van de bodem waardoor het beter bemest kan worden en je "grasmat" snel zal herstellen tot dat mooie frisgroene gazon.

Heeft u geen verticuteerder? Contacteer ons wij komen dat graag doen. Een verticuteerder betekent anders een extra aankoop, meer plaats in uw altijd te kleine tuinhuis, ... enz

Contacteer Tuinwerken & Tuinonderhoud en wij komen op het juiste tijdstip uw gazon onderhouden.

Na het verticuteren kan het mos verder bestreden of uit gedaan worden. Na het mos en het onkruid gaan we kijken naar de kale en dorre plekken in uw gazon. U wilt geen plekken in uw gazon, wij ook niet. De kale plekken worden gezaaid. Het inzaaien is een proces op zich. Hier gaan we effectief de bovenlaag harken, daarna worden er graszaden gestrooid. Het juiste graszaad dat dezelfde kleur heeft en evensnel groeit. Tuinwerken en Tuinonderhoud voegt daar nog ons apart ingrediënt aan toe. Uw gras zal snel gaan kiemen en na een week gaat u het mooi zien verder groeien.

Goede meststoffen kunnen tot 6 maanden lang werken. Bepaalde meststoffen zijn tevens onkruid- en schimmelbestrijders. Opgelet teveel is niet goed. De natuur leeft op zijn eigen ritme, ga het niet overspoelen met producten. Matig en correct gebruik zijn altijd aangewezen voor een gazon in topconditie. Consulteer ons en schakel ons in voor het onderhoud van uw gazon.

Wij zien soms mensen die elke avond hun gazon gaan besproeien. Dit is enkel nuttig in droge periodes. Bij normale weeromstandigheden heeft dit weinig zin. Uw gazon kan tegen een goede stortbui en daarna enkele dagen zonder regen, zonder water is prima. Kijk naar de kleur van uw gazon, dit geeft een indicatie of uw gazon water nodig heeft.

Met bepaalde maaitechnieken kan je visueel mooie resultaten bereiken. Kleurschakeringen en lijnen in uw gazon zijn mogelijk.

Wordt uw gazon onderhouden door Tuinwerken & Tuinonderhoud? Wij garanderen dat het gras niet groener zal zijn aan de overkant.

Gazon gazononderhoud

gazon