Tuinbemesting gazonbemesting geef voeding aan uw tuin gazon

Bemesting tuin en gazon

Iedereen weet dat je tuin voldoende water moet krijgen. Regelmatig sproeien bij droog weer is altijd aangewezen voor de staat van uw tuin. Daarnaast heeft uw tuin ook voeding nodig om mooi in bloei te komen. Uw gazon bemesten of voeden met het juiste product, daar vindt de gegadigde leek met groene vingers nog wel zijn weg naar in het tuincentrum. De juiste voeding voor al uw planten, inclusief hagen, uw bloemperken en struiken, daar heb je een expert voor nodig. Heeft u ook een kleine groentetuin, "ne potager" of moestuin in het Nederlands. Ook daar kunnen wij u mee adviseren.

Een groot onderhoud van je tuin doe je best voor het seizoen. Beetje afhankelijk van het Belgische weer plannen we dit best in het voorjaar rond maart. Kalk verbetert bijvoorbeeld de zuurtegraad van de bodem. Is je grond te zuur dan zal er niet veel groeien. Je hebt dus een goede bemesting nodig om een gezonde grond te krijgen.

Voeding is 1 zaak, een goede doorsijpeling van het water in de tuingrond en grond die niet te samengeperst is waar in de toplaag ook lucht doorkan/ aankan is het ideale scenario voor een topgazon in uw tuin of hof. Uw bodem is natuur en natuur moet leven. In je bodem zitten ook diertjes en bacterieën. De kwaliteit van uw grond bepaalt de groei en bloei van uw struiken en planten.

Tuinbemesting

Best bemest je zowel in maart als bij het begin van de zomer. Dit kan in de vorm van kunstmest of organische (biologische) mest.

Gazonbemesting

Gazonmest bevat stikstof wat de groei stimuleert. Bemesting gebeurt best meermaals tijdens het seizoen. In de herfst ook wat kalium strooien.

Plantenvoeding

Al uw planten hebben voeding nodig om te kunnen groeien (in grootte). Planten die in bloei (bloemen) moeten komen mogen best wat fosfor krijgen.

gazon bemesten


gazon kalken

Elke tuin is uniek, met een eigen bodemsamenstelling

Een goede samenstelling van je tuingrond bepaalt de sterkte van al wat er in of op groeit

Bemesting heeft soms een wat negatieve bijklank. Maar samengevat kan je aannemen dat het voor de planten en struiken weinig verschil maakt of het bio of kunstmest is. Heeft u een moestuin kies dan toch voor bio. Bepaalde onkruidbestrijders zijn erg effectief, maar kunnen het natuurlijk biotoop, dat wat leeft in je tuin ook vernietigen. Dus met mate te gebruiken.

De bodem moet de juiste voeding, de juiste hoeveelheid water en lucht en licht krijgen. Zo zullen je planten sterk zijn en ook weerbaarder tegen ziektes en parasieten. Een plant hoor je niet klagen, maar bij te weinig voeding sterft uw plant.

Wij kijken ook naar de kleuren van uw planten en bloemen. De kleuren van uw bloemen verschillen naar gelang de samenstelling van de bodem, naar gelang welke mineralen er in de bodem zitten. Eenmaal dat je dit weet begrijpt u dat we tuinen kunnen aanleggen met verschillende kleurschakeringen en diepgroene bladeren. Tuinieren is een boeiend vak.

Voed je bodem voor een mooie beplanting en gezonde gazon