Onkruidbestrijding in je tuin, terras, tegels, oprit zonder gevaarlijke producten

Onkruidbestrijding door uw vakman, doeltreffend en milieuvriendelijk

Onkruid bestrijden in uw tuin en rond uw huis

Professioneel je onkruid laten verwijderen dat woekert in je tuin. Dat zich gewrongen heeft tussen de tegels van het terras of voor de oprit van je woning. Het is een jaarlijks terugkerende opdracht. Een tuin- of buitenshuisopdracht die wij graag voor u vervullen.

Onkruid bestrijden doe je, in onze lage landen, best in het begin en op het einde van het tuinseizoen. Wij bestrijden het onkruid bijna altijd op natuurlijke wijze zonder producten. Eenvoudig gezegd met water en vuur. In de tuin is het werkelijk het onkruid ontwortelen zodat het veel langer wegblijft. Soms heb je ook beplanting die andere planten en gewassen kunnen beschermen. Elke tuin is uniek dus wij komen graag bij u even kijken naar uw tuintoestand.

Eigen materiaal

Wij zorgen voor alle "bestrijdingsmateriaal".

Met zorg uitgevoerd

Uw tuin herleeft na een onkruidbestrijding.

Milieuvriendelijk

Wij trachten het onkruid zo natuurlijk mogelijk te bestrijden.

hogedrukreiniger

Onkruidbestrijding onze diensten

Bestrijding van onkruid tussen stenen

Onkruid tussen de stenen van je oprit kan je wegbranden of onder hoge waterdruk verwijderen. Beide handelingen worden met precisie uitgevoerd. Bedoeling is dat alleen het onkruid eraan gaat.

Een derde alternatief is om met stoom, kokend water, alles weer netjes te maken. Met stoom combineer je de hitte en de waterkracht. Deze methode biedt een risicoloze verwijdering van het onkruid tussen uw stenen en tegels.

Onkruid in de tuin

Onkruid bestrijden in je gazon en tussen je planten en bloemen. Bij de aanvang van het seizoen kan je best je gazon verticuteren. Een goede verticuteerbeurt haalt al heel wat ongewenste zaken uit de grond. Verticuteren geeft ook wat lucht aan je grond, het maakt de bodem wat los, ideaal om daarna je gazon te bemesten met wat voeding.

Parasieten verwijderen als slingerplanten en kruipplanten of klimop, wordt met de grootste zorg gedaan. Je moet altijd naar het geheel van je tuin kijken. Sommige klimopsoorten geven ook bloemen.

Hoe verwijder je onkruid op een milieuvriendelijke wijze?

In 2016 heeft Europa het gebruik van glyfosaat verboden. Dit product was toen aanwezig in heel wat onkruidbestrijders. Ook met bleekwater (of javel in de volksmond) mag eigenlijk niet meer. Ondertussen zijn er natuurlijkere varianten op de markt zoals biologisch afbreekbare onkruidverdelgers. Deze zijn wel minder sterk dan de "oude" producten.

juiste onkruidbestrijding
Zout

Sommige onkruidplanten kan je met zout uitroeien en dat tot in de wortel van de plant. Vraag meer info wat je wel en niet met zout mag behandelen. Let op zout enkel in de tuin gebruiken. Zout kan stenen en beton aantasten. Teveel zout is niet goed voor je tuin, gebruik dus met mate op bepaalde plekken.

Stoom

Wat geldt voor je stenen is eveneens perfect toepasbaar in je tuin. Maar je moet accuraat te werk gaan. Je tuin zit vol leven en stoom kan ook andere goede planten vernietigen. Maar stoom is super milieuvriendelijk.

Hogedrukreiniger

Water onder druk kan heel krachtig zijn. Als je weet dat je beton kan snijden met een waterstraal dan besef je dat dit met aandacht moet gebeuren. Het koude water is uiteraard milieuvriendelijk.

Onkruidverbrander

Onkruid kan je wegbranden met een gasbrander. Doeltreffend maar oppassen want je werkt met vuur. Laat dit doen door onze vakmannen.

Met de hand en tuingereedschap

De oeroude methode blijft soms de meest aangewezen techniek. Let op uw houding dat u geen rugklachten krijgt. Wij hebben hiervoor aangepaste kleding.

Is er dan geen enkel product meer dat je kan gebruiken tegen onkruid?

Pergalonzuur

Onkruidbestrijders op basis van pelargonzuur zijn onschadelijk voor de mens en dieren. Dit zuur is plantaardig, het is een vetzuur en is al van nature aanwezig in de natuur zoals bvb in geraniums. Het blijft een zuur, dus alles wat ermee in aanraking komt zal worden vernietigd. Een algemene regel is dat je een onkruidverdelger enkel op de plant zelf doet, op de bladeren. Het zuur dringt via de bladeren door tot in de wortel waardoor deze uitdroogt en afsterft. Na enkele uren merk je het resultaat al.