Tuinontwerp op uw maat en die van uw tuin

Ontwerp, zon en schaduw, planten en bloemen
water en tegels, tuinontwerp rekening houdend met het te besteden budget

Contact

Wij ontwerpen uw buitenplek op maat

De oriëntatie van je tuin

Naar gelang de oriëntatie van je tuin en je persoonlijke wensen, pas je je tuinontwerp aan. Wil je op het middaguur in de schaduw kunnen eten of wil je 's avonds de zon zien ondergaan vanuit je tuinset, laat het ons weten. De eerste stappen doet u zelf eventueel samen met u kinderen. De tuin kan verschillende functies hebben. Eenmaal dat we deze informatie hebben begint het echte ontwerp van een tuinplan. Een goed tuinontwerp vormt ook de basis van de tuinaanleg.

Wij denken ook aan de praktische zaken. Een goed onderhouden tuin moet je regelmatig besproeien. Een waterkraan, een of meerdere buitenstopcontacten, tuinverlichting ... worden allemaal opgenomen in het ontwerp van uw ideale buitenplek.

Een beplantingsplan is een must, maar ook zaken als het gebruik van composietsteen of natuursteen. Zeker in combinatie met water of buiten eten is iets om bij stil te staan.

Wat bepaalt de prijs van het tuinontwerp? De oppervlakte van de tuin, en of deze volledig of gedeeltelijk moet worden aangelegd. Dus het aantal vierkante meter is een basiselement. Het soort en de hoveelheid van planten en bloemen. Andere elementen; aanleg tuinvijver, aanleg van stenen terras, verlichting voor in de tuin, bijgebouw in de tuin. Wij werken ook samen met tuinarchitecten.

Enkele tips voor een tuinontwerp

 

Niet alle planten zijn winterbestendig. In moderne tuinen nemen tegels heel wat oppervlakte in. Daar kan je gaan werken met potplanten. Deze potplanten zijn gemakkelijk verplaatsbaar en kunnen soms mooie accenten geven aan je buitenterras.

Bloemen zijn mooi als ze bloeien. Ze fleuren dan letterlijk je tuin op. In het ontwerp denken wij na over het tijdstip van het "bloem geven". Zo krijg je kleur op verschillende momenten en in diverse kleuren. Tegenwoordig vind je ook "plastieken" bloemen voor buiten, maar wij houden het liever natuurlijk. Ga dan liever voor een buiten beeld, een Buddha of zo, of iets in bamboe. Opgelet geen bamboe planten, want dit is een woekerplant. Bamboe is bijzonder sterk.

paarse bloemen

 

watergras